Buscador
Lo Pati
Alba G. Corral "Soc una cadena binària, soc pur artifici"
Exposicions

Alba G. Corral "Soc una cadena binària, soc pur artifici"

L’univers visual d'Alba G. Corral en una exposició a Lo Pati d'Amposta

Del 12 de febrer al 30 d'abril de 2022.

Centre d'Art Lo Pati.


► Establerta a La Ràpita des de fa cinc anys, Corral està considerada un referent internacional en l'art generatiu mitjançant programari

► L'artista ha treballat en projectes visuals a gran escala en teatres i sales de concert i, ara, per primer cop des de fa vuit anys, presenta la seva obra en una sala d'exposicions

Dissabte 12 de febrer a les 19h Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre obre la temporada 2022 amb l'exposició Soc una cadena binària, soc pur artifici de l'artista visual i tecnòloga Alba G. Corral (Madrid 1977), considerada una de les referents internacionals de l'art generatiu mitjançant programari. Establerta a La Ràpita (Montsià) des de fa cinc anys, pinta paisatges numèrics que dialoguen amb la música i l'escena. Corral, que ha desenvolupat bona part de la seva carrera a Barcelona, ha treballat en projectes visuals a gran escala en teatres i sales de concert a partir de la programació de codis i algoritmes, amb un imaginari de figures improbables i de gran riquesa cromàtica. 

La seva versatilitat per crear atmosferes en diversos espais i formats, l'han portat a crear sinergies amb grans artistes de disciplines molt diferents (música clàssica, electrònica, experimental, moda, teatre, dansa contemporània...) tot i que és reconeguda, sobretot, per les actuacions audiovisuals on integra la codificació i la creació en directe.

 

Des del Delta de l'Ebre

Ara, per primer cop després de vuit anys, l'artista torna a una sala d'exposicions, amb una mostra que inclou noves peces digitals entre les quals destaca el tríptic audiovisual Bernat pescaire escuchando a Suso (que s'acompanya de la música del músic i productor musical Suso Saiz) i un gran mural titulat Emergence print. El recorregut per l'exposició s'inicia amb Pipilotti & Mariscal, una obra projectada sobre teixits, amb la qual que vol homenatjar la videoartista Pipilotti Rist i el dissenyador Javier Mariscal. Tot plegat es complementa amb un espai dedicat a la realitat virtual. El 9 d'abril, en el marc de la mostra, s'ha programat un espectacle d'electrònica audiovisual que unirà en un mateix escenari l'univers sonor del músic Suso Saiz amb la creativitat d'Alba G. Corral. 

L'exposició es podrà visitar fins al 30 d'abril i arriba a Amposta coincidint amb un gir creatiu de la seva carrera que dona visibilitat a obres amb una paleta de colors molt més diversa i vinculada als paisatges del Delta de l'Ebre. A més, aposta per la docència, amb projectes que giren al voltant de la visualització de dades, la gràfica generativa i el desenvolupament d'entorns de metavers. Soc una cadena binària, soc pur artifici és el títol de l’exposició extret del manifest ciberfeminista del col·lectiu VNS Matrix fundat a Adelaita (Austràlia) el 1991 i en el qual es reivindica la tecnologia com una oportunitat per a combatre les normes patriarcals de la societat. La mostra és una producció de Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre d'Amposta en col·laboració amb la New Art Foundation i el FabLab Terres de l'Ebre.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Energia submergida, Presentació del catàleg, taula rodona i visita guiada.
Exposicions
Dissabte 27 d'abril a les 18:00h.
Energia submergida, Presentació del catàleg, taula rodona i visita guiada.
Ampliar
Paula Artés, Energia submergida
Exposicions
Fins al 9 de juny de 2024.
Paula Artés, Energia submergida
Ampliar
Playmodes, FORMS - Música Visual Generativa
Exposicions
De l'11 de novembre de 2023 fins al 21 de gener 2024.
Playmodes, FORMS - Música Visual Generativa
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024