Buscador
Lo Pati
Els Ports, Natura i Art

Els Ports, Natura i Art (5a Edició)

Els Ports, Natura i Art, el projecte d’art efímer de Lo Pati, es farà enguany de forma virtual a causa de la pandèmia.

Diumenge 14 de juny de 2020 a les 12:00h.

Canals d’emissió: Facebook, Instagram TV i Vimeo.


La cinquena edició dels Ports, Natura i Art, el projecte d’intervencions d’art efímer a la pell del massís del Port vinculat a Lo Pati – Centre d’art Terres de l’Ebre, s’ha hagut de reconvertir aquest 2020 a causa de la pandèmia del coronavirus. Així per donar totes les garanties de seguretat s’ha optat per transformar la proposta en una experiència virtual que es podrà viure i veure a través d’un vídeo documental que s’estrenarà el diumenge 14 de juny de forma simultània al Facebook, Instagram TV i web de Lo Pati, i al Facebook de l’associació Natura i Art, a les 12 del migdia.  Aquest document audiovisual presentarà les sis intervencions que formen part del projecte Els Ports, Natura i Art d’aquest 2020 i que són obra dels artistes Alfred Porres (Amposta), Cristina Ferré (Reus), Ester Ferrando i Sebastià Martori (Reus), Jordi González (el Masnou), Àlvar Calvet, amb la col·laboració de Rosa Serrano (Tarragona) i Sílvia Panisello (Tortosa).

L’objectiu del projecte Els Ports, Natura i Art és posar en valor la naturalesa a través de l’art contemporani i convida a reflexionar sobre la relació que manté la humanitat amb l’entorn natural. Les intervencions previstes per aquest 2020 es duran a terme en diversos punts de l’itinerari de la Cova de Picasso, situat dins el parc natural dels Ports, al terme municipal d’Horta de Sant Joan. Per realitzar el vídeo, que enregistrarà i editarà el gestor cultural de projecte, Nani Blasco, es documentarà el procés de creació de cadascuna de les intervencions i es farà una entrevista als artistes perquè l’expliquen conceptualment. La contradicció que representa intervenir el paisatge i a l’hora respectar la natura, qüestions socials vinculades a l’entorn o l’aspecte més sensorial del paisatge són algunes de les idees que es plasmaran en els projectes que es presenten enguany.

 

Alfred Porres (Amposta): Traç de calç. L’artista es planteja els efectes que la seua intervenció, encara que sigui efímera, tindrà en un entorn protegit.

Cristina Ferré (Reus): I d’aquesta ruïna en faré una dona. Perfomance.

Ester Ferrando i Sebastià Martori (Reus): Dibuixant l’aigua. Es tracta d’una proposta entorn al tema de l’aigua i les sensacions que ens provoca.

Jordi Gonzàlez (El Masnou). Cara a cara. Instal·lació que reflexiona sobre les emocions i allò simbòlic que envolta l’entorn natural.

Àlvar Calvet, amb la col·laboració de Rosa Serrano (Tarragona): Abraçar un paisatge amb els ulls tancats. Performance.

Sílvia Panisello (Tortosa): Família, mestres, lo Port i vida. Recital poètic de poemes escrits expressament per a ser recitats dins Els Ports, Natura i Art, a càrrec d’aquesta poetessa de Tortosa que confessa que Lo Port forma part “indestriable” del seu creixement i aprenentatge vital, un espai pel qual sent la fascinació que li va transmetre el seu pare.

Comparteix a

Altres edicions Altres edicions
Els Ports. Natura i Art (6a Edició)
Els Ports, Natura i Art
Diumenge 16 de maig de 2021 de 9.30h a 13.30h.
Els Ports. Natura i Art (6a Edició)
Ampliar
Els Ports, Natura i Art (4a Edició)
Els Ports, Natura i Art
Diumenge 12 de maig 2019 de 09:30 h. a 13:30 h.
Els Ports, Natura i Art (4a Edició)
Ampliar
Els Ports, Natura i Art (Edició Nocturna)
Notícies
26 d'agost de 2018 a les 18:30h
Els Ports, Natura i Art (Edició Nocturna)
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024