Buscador
Lo Pati
La Façana

Dirk Koy, Luftraum

Els collages urbans de l'artista suís Dirk Koy, a La Façana de Lo Pati.

Del 21 de maig al 20 de juliol.

La Façana de Lo Pati.


El centre d'art de les Terres de l'Ebre exhibirà la peça 'Luftraum', un audiovisual que es recrea en una espiral perpetu d'infraestructures desorientadores

Un dron pot esdevenir una eina artística per crear collages audiovisuals d'edificis i infraestructures urbanes. Aquesta és la proposta de l'artista suís Dirk Koy, especialitzat en els desenvolupaments gràfics en moviment i en pel·lícules experimentals. Des d'avui i fins al 20 de juliol, precisament, una de les seves creacions es podrà veure a La Façana de Lo Pati, la pantalla situada a l'exterior de l'edifici del centre d'art ubicat a la plaça Mari Chordà d'Amposta.
 

Es tracta de la peça Luftraum, elaborada a partir d'imatges de paisatges urbans i interurbans —com rotondes i carreteres—, amb loops infinits i collages hipnòtics. Dirk Koy aïlla carreteres i estructures, i les apila per a crear una espiral perpetu d'infraestructures urbanes desorientadores. Dirk Koy utilitza diverses tecnologies, animació 2D i 3D i fotogramometria per crear imatges digitals en moviment, combinant disseny gràfic amb vídeo i animació. Investiga la interfície entre la realitat i la virtualitat.

"M'interessa alterar la percepció de les situacions quotidianes. M'agrada mostrar el meu entorn d'una manera diferent. Durant el meu procés creatiu, especialment en aquest obra que presento a Amposta, m'agrada captar parts de les ciutats des de l'aire, amb angles de noranta graus, de manera que l'espectador tingui una visió molt clara de la superfície. Treballo digitalment les imatges i em moc entre l'espai real i l'espai digital", explica Dirk Koy.

Koy es va graduar a l'Acadèmia d'Art i Disseny de Basilea on va estudiar Comunicació Visual. Ha exposat al Centre d'Art Nabi de Seül, al Hek (Casa d'Arts Electròniques) de Basilea, al festival de Supernova de Denver i al Festival FILE de Sao Paulo. El 2019 va rebre el Premi d'Art de Basilea.

La proposta a La Façana de Lo Pati, forma part del cicle Miratges, comissariat per Irma Vilà i Òdena, i que durant tot el 2023 mostrarà el treball de sis artistes digitals que a través de la creació i la manipulació d'imatges (reals, processades o sintètiques) reflexionaran al voltant de la representació del paisatge.

Comparteix a

Altres edicions Altres edicions
Max Hattler, Serial Parallels
La Façana
Del 21 de juliol al 20 de setembre de 2023.
Max Hattler, Serial Parallels
Ampliar
Xavi Bou, Murmurations & Ornitographies
La Façana
Del 21 de març al 20 de maig.
Xavi Bou, Murmurations & Ornitographies
Ampliar
Hamill Industries, Slow Violence
La Façana
Del 21 gener al 20 març.
Hamill Industries, Slow Violence
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024