Buscador
Lo Pati
XYZ 2017
Convocatòries

XYZ 2017

Oberta la convocatòria XYZ 2017

fins al 7 de maig

Montsià / Baix Ebre


XYZ, la convocatòria d’instal·lacions a emplaçaments singulars a les Terres de l’Ebre, neix de la voluntat de generar un espai de comunicació i experimentació entre l’art contemporani i la ciutadania, valorant lo patrimoni natural i cultural del territori mitjançant intervencions a l’espai públic amb obres de gran format. Les diferents formes que pot prendre esta convocatòria dependran sempre de l’espai a intervenir i de les seues característiques.

Si les dos primeres edicions se van moure, respectivament, entorn de l’espai urbà (Pont Penjant d'Amposta) i a l’espai natural (Platja del Trabucador), esta tercera edició es mourà en vers l’espai del patrimoni històric: la Torre de la Carrova, la torre-fortalesa construïda el S. XIII que formava part de l’antiga línia de defensa del riu Ebre i que, juntament amb la Torre de Campredó, situada a l’altra riba del riu, exercien un control directe i estratègic sobre la vall. XYZ ha escollit este emplaçament per la seua importància històrica, però sobretot per la seua importància simbòlica: torres vigilants de l’Ebre que s’entenen i s’observen també entre elles, que salven distàncies i obstacles per a transmetre coneixement i memòries i que comuniquen comarques de forma intangible, salvant separacions que alhora són nexe.

La lògica de XYZ s’acciona a partir d’una convocatòria per a artistes que treballen estos formats amb una dotació de 4.000 € impostos inclosos per a la producció del projecte guanyador. La convocatòria va dirigida a artistes i creadors residents a l’Estat Espanyol i resta oberta fins al 7 de maig de 2017.

Un jurat format per Tom Carr (artista), Pep Fargas (director del festival Lluèrnia) i Àlex Farnós (director del Museu de les Terres de l’Ebre) escollirà els participants finalistes, i les obres seleccionades s’implicaran amb lo públic mitjançant votació popular en los dos municipis participants, Amposta i Campredó, incorporant l’exposició dels projectes seleccionats així com un seguit de tallers i/o activitats relacionades amb la línia conceptual de la convocatòria.

La intervenció guanyadora se formalitzarà a la Torre de la Carrova i, si s’escau i simultàniament, a la Torre de Campredó durant la segona quinzena de juliol del 2017. Podeu descarregar les bases al link de l'esquerra.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Artistes seleccionades BIAM 2024
Convocatòries
Del 30 de novembre de 2024 i fins al 2 de febrer de 2025.
Artistes seleccionades BIAM 2024
Ampliar
Miguel Aparicio: l’home dels ‘Phonòpodes'
Convocatòries
Del 4 al 14 de juliol de 2024.
Miguel Aparicio: l’home dels ‘Phonòpodes'
Ampliar
Eixart. Art i Salut
Convocatòries
Fins al 9 de juny de 2024.
Eixart. Art i Salut
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024