Buscador
Lo Pati
“Un amor de Terry. Principi i final d’una trajectòria” de Telmo Moreno
Arxiu

“Un amor de Terry. Principi i final d’una trajectòria” de Telmo Moreno

Exposició monogràfica del guanyador de la passada edició del Premi de pintura Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2006, Telmo Moreno. L’objectiu de l’exposició es donar evidència als processos de construcció de la imatge que hi ha darrera d’una obra, d’una exposició i fins i tot d’un artista.

Del 5 d’octubre al 18 de novembre de 2007

Museu Comarcal del Montsià


L’exposició monogràfica “Un amor de Terry. Principi i final d’una trajectòria” del guanyador de la passada edició del Premi de pintura Biennal d’Art Ciutat d’Amposta 2006 , Telmo Moreno, està organitzada per l’Ajuntament d’Amposta, amb la col·laboració del Museu Comarcal del Montsià i el patrocini del Departament de Cultura de la generalitat de Catalunya.

L’objectiu de l’exposició es donar evidència als processos de construcció de la imatge que hi ha darrera d’una obra, d’una exposició i fins i tot d’un artista. A través de l’ús d’obres no especialment concebudes per això esbossa la figura d’un artista i d’una trajectòria que encaixen dins d’allò que es reclama en l’art, és a dir: coherència, adscripció a unes certes tendències de pensament “rellevants”, un cert atractiu derivat d’una biografia o d’un rigor singulars... tot el seguit de qüestions que legitimen i institucionalitzen la pràctica artística.

El visitant podrà visualitzar un documental sobre la vida i obres de “Terry”, l’artista que sota aquest nom es constitueix en l’alter-ego de Telmo Moreno i que és el fil conductor de l’exposició.

Les obres que es presenten en l’exposició tenen totes la característica de ser registres excedentaris d’un fet audiovisual, dit d’una altra manera son registres que envolten una pel·lícula. Hi trobem un cartell promocional, un tràiler, unes preses falses, una entrevista i una cortina de crèdits. Hi és tot però manca la pel·lícula. La trajectòria proposada es doncs una trajectòria que apunta cap al no-res, s’adscriu a la tradició cultural de la negació.

Telmo Moreno ha participat i ha guanyat també la Biennal de Valls (Premi Guasch-Coranty), el 2005, i el premi Miquel Casablancas, el 2006, i ha estat considerat per la crítica com un dels principals talents de la nova generació de joves creadors catalans.

L’exposició que es presenta és un projecte de Telmo Moreno, guanyador de la novena edició del Premi de pintura Biennal d’Art Ciutat d’Amposta , que es va celebrar el passat any 2006 i en la que van participar 53 artistes procedents de Catalunya, Comunitat Valenciana, Navarra, Madrid i Andalusia. El jurat estava integrat per Montse Badia, comissària independent; Juan de Nieves, director artístic de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, David G. Torres, crític d’art i comissari d’exposicions; i Pedro Soler, director d’Hangar. En la mateixa edició les obres “Takfir2 de David Curto, “Entrevista d’amor” de Kenneth Russo, “Malevich, Mondrian, Brancusi” de Mònica Porta i l’obra de Yago Hortal van obtenir els premis compra dotats per les empreses New Packaging, Nou Disseny i Construccions Monllau.

 

Crèdits

  • Ajuntament d’Amposta
  • Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura
  • Biennal d’Art Ciutat d’Amposta
  • Museu del Montsià
Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024