Buscador
Lo Pati
Golden Rice Project
Arxiu

Golden Rice Project

Zoraida Roselló i Paolo Piras, membres del col·lectiu aZAs, resideixen fins el dia 13 d’octubre a Balada elaborant el projecte Golden Rice.

Residència Baladre


Golden Rice Project forma part d’una proposta audiovisual sorgida del treball de dos dels membres del col·lectiu aZAs, Zoraida Roselló i Paolo Piras. En el seu treball s’elabora paral·lelament l’edició visual i sonora generant així la resposta a un assaig fílmic que proposaran a partir de preguntes com: quina és la relació evolutiva entre l’home i l’arròs? Quines sinergies sorgeixen a partir de la seva observació? Serem capaços de captar les lleis naturals que perpetuen l’evolució?

Els dos artistes viatjaran descobrint un personatge, l’arròs, el qual els permetrà observar-lo durant la seva màxima esplendor. Observaran les diferents etapes del cicle vital, del seu moviment, i el so que ens descobreix i s’endinsaran en un viatge sensorial a través d’aquests recursos. 

Zoraida Roselló i Paolo Piras porten capturant escenes dels camps d’arròs del Delta de l’Ebre des del moment on tot just l’arròs acabava de ser plantat a mitjans de juny. Durant la seva estada a Balada, pretenen continuar capturant sons i imatges dels camps d’arròs segats. De manera que el seu assaig comença en el moment en que ja no hi ha arròs als camps. Les seves preguntes sorgeixen de l’extinció de l’element principal del seu relat que ja no hi és: l’arròs. Realitzaran doncs, un assaig que exposarà els seus impulsos i dubtes, mostrant el procés d’elaboració del seu treball i creant una reflexió sobre el medi on ens trobem.

A partir del material capturat, volen crear un primer producte on les imatges i els sons interactuaran seguint unes regles de muntatge. Traduiran el llenguatge genètic en el llenguatge audiovisual amb la pretensió d’obtenir alguna informació que ens apropi a entendre la relació entre l’arròs i la humanitat. Paral·lelament, també realitzaran un assaig audiovisual exposant els seus impulsos i dubtes, mostrant el procés i l’elaboració d’aquesta primera part més experimental on continuaran utilitzant l’arròs com a eix narratiu i on la seva història, la història de la humanitat, la seva genètica i el seu apropament cap a ell siguin, les premisses per esbrinar si ens trobem davant d’una edat d’or.

Després d’elaborar aquest primer producte, el projecte s’adaptarà en format expositiu per tal de mostrar-lo al Centre d’Art Lo Pati.

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024