Buscador
Lo Pati
Raquel Friera presenta l'obra "Lo prometido es deuda"
Arxiu

Raquel Friera presenta l'obra "Lo prometido es deuda"

"Lo prometido es deuda" és un pelegrinatge al monestir de Montserrat per protestar contra la culpa que ens han inculcat per la situació econòmica actual. I un documental creatiu, que ara es presenta sorgit d’aquesta acció col·lectiva.

26 d'octubre a les 18h

Lo Pati


"Lo prometido es deuda" comença amb una acció protesta, que va tenir lloc al juny 2013 i que va consistir en realitzar un pseudo-pelegrinatge des de la Borsa de Barcelona al Monestir de Montserrat. L'acció es va dur a terme per protestar contra la "culpa" que s’ha inculcat a la ciutadania, des dels Governs i els mitjans de comunicació, per la situació econòmica actual: segons diuen, hem viscut per sobre de les nostres possibilitats, no som suficientment productius, fem moltes vacances, ens jubilem massa aviat, etc.

Pensada com una acció col·lectiva, 16 persones es van apuntar a aquest pseudo-pelegrinatge a través de la proposta formulada a la web del projecte i difosa també per les xarxes socials.

D'aquesta acció o performance col·lectiva sorgeix ara un document visual on es barreja el gènere documental, la ficció i una reflexió sobre la situació econòmica actual a Espanya. “Lo prometido es deuda" documenta efectivament l'acció protesta que es va dur a terme el juny de 2013 i, alhora, integra escenes de ficció. Escenes organitzades amb els integrants del grup i diàlegs que giren al voltant d'aquests mateixos temes, intentant explorar més precisament les relacions actuals entre culpa religiosa i culpa econòmica, pecat i deute, així com la possibilitat d'una "expiació". Sense adherir-se a cap ideologia concreta, "Lo prometido es deuda" obre així un espai visual i conceptual, 18 minuts en que es fusionen la poesia i la teoria, la imatge i els textos, a través de l'experiència de pelegrinatge de treballadors i treballadores, aturats i aturades, endeutats i endeutades.

El projecte ha estat realitzat per Raquel Friera en col·laboració amb Xavier Bassas i produit per el Centre d'Art de les Terres de l'Ebre - Lo Pati. Per a la presentació de l'obra i el posterior debat comptarem amb la presència de Carles Guerra.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024