Buscador
Lo Pati
Relat de Belles Coses Falses
Arxiu

Relat de Belles Coses Falses

Una exposició de paisatges


La idea de paisatge experimenta una revolució copernicana amb l’assaig d’Oscar Wilde The Decay of Lying –La decadència de la mentida–, publicat el 1891. Conté una frase molt coneguda, “la vida imita l’art molt més que l’art a la vida”, que segons Alain Roger, un dels pensadors contemporanis clau en la matèria, representa un moment fundacional per a una nova interpretació del paisatge com a construcció cultural.

El paisatge no existeix en si mateix. Malgrat que en el llenguatge quotidià ha arrelat la confusió entre paisatge i natura, i que el paisatge es percep com a fet establert i immutable, és una idea canviant, una invenció de signe cultural modelada lentament i sense adonar-nos per aquesta energia que Wilde identifica al text esmentat: la representació artística. Tenim paisatges, ens agraden determinats paisatges perquè primer la nostra experiència visual ha estat formada per l’art (o millor, per la digestió que de les imatges artístiques en fa la societat de consum). Així, permanentment estem aprenent a veure el que, algun dia, seran nous paisatges.

Aquest era el fonament de la proposta expositiva. Relat de Belles Coses Falses és un recorregut estructurat en capítols temàtics que mostra obres i expressions culturals actuals com a punts de partida per a imaginar territoris, contemplar vistes, descobrir espais, conèixer la vida que contenen. Per fer que nous contextos accedeixin a la dignitat paisatgística. En suma, per construir paisatge.

Artistes participants:
Carlos Aires, Rosa Amorós, Arquitecturia, Miquel Barceló, Xavier Basiana i Jaume Orpinell, Basurama, Josep Berga i Boix, Francesc Català-Roca, Patrícia Dauder, Joan Fontcuberta, Francesc Guasch Homs, Albert Gusi, Pere Gussinyé, Juan Antonio Hernández-Díez, Jaume Mercadé, Joaquim Mir, Fina Miralles, Mariona Moncunill i Rasmus Nilausen, Soriano Montagut, Julia Montilla, Palle Nielsen, Perejaume, Frederic Perers, Enrique Radigales, Job Ramos, Jorge Ribalta, Xavier Ribas, Francesc Ruiz, Txema Salvans, Alberto Schommer, Joaquim Vayreda.

 

Comissariat per Albert Martinez Lopez-Amor

 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024