Buscador
Lo Pati
Hilomental. Taller videològic
Arxiu

Hilomental. Taller videològic

Gabinete de Crisis organitza una “sessió videològica” a Lo Pati en el marc del VIII Festival Strobe de Vídeo i Art Digital.

15 de febrer de 11 h a 14 h

Centre d'Art Lo Pati


El proper dissabte dia 15 de febrer, Arturo Bastón, Félix Pérez-Hita i Kikol Grau, membres de Gabinete de Crisis, porten al Centre d’Art Lo Pati Hilomental, una sessió per a tots aquells qui vulguin conèixer una nova forma de gestionar la immensa producció audiovisual que hi ha en l’actualitat i analitzar les seves temàtiques i tendències.

Hilomental neix de la necessitat d’aprendre a comprendre, classificar i interpretar la quantitat desmesurada de producció audiovisual que s’emmagatzema tant online (Youtube, Dailymotion, Vimeo, Prelinger archives, European Treasures, etc) com en arxius físics.

És a dir, el taller serveix per aprendre a treure a la superfície moltes de les perles audiovisuals que es troben submergides en les profunditats d’Internet i per contribuir a crear nous corrents d’influències. Anant més lluny dels suggeriments que ofereixen les grans televisions o de les estrenes cinematogràfiques de moda local. L’objectiu d’Hilomental és la noció d’una ecologia en el món audiovisual. La idea de que totes les paraules estan ja creades. No és necessari crear-ne més. El necessari i urgent és formular nous discursos a partir d’elles.


Mecànica del taller:

La sessió videològica és un diàleg audiovisual, en un espai físic concret i amb una temàtica determinada, acompanyat de comentaris, justificacions teòriques i afegint reflexions i conclusions.

El taller comença a partir de la selecció de dos ponents (videòlegs) que decideixen un tema a desenvolupar.  Llavors, cadascun d’ells se’n documenta de manera videogràfica, considerant o preveient derivacions i ramificacions del mateix tema.

Una vegada a escena, el primer interlocutor presenta el seu vídeo, acompanyat de la seva primera tesi oral. El segon interlocutor li contestarà, tant per donar-li suport com per debatre-li la idea, amb un altre vídeo i una altra justificació oral, i així, consecutivament, es construirà un diàleg videològic.

A part d’espontànies cerques on-line i improvisacions que es generen al moment, la selecció prèvia de peces serà la que dotarà al videòleg de frases i arguments pel debat, el qual derivarà en un intercanvi d’idees i opinions, amb un sempre imprevisible fil conductor.


El preu del taller és de 8 euros.

Els interessats es poden inscriure fins el dijous 13 de febrer a través del correu: comunicacio@lopati.cat

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024