Buscador
Lo Pati
Micaela's Silver Wedding
Arxiu

Micaela's Silver Wedding

Catarsi festiva a Amposta per celebrar les noces d'argent de la mona Micaela

Dissabte 25 de març

Amposta, La Ràpita i Poblenou


Dins dels cercles artístics de Tarragona, la mona Micaela és tota una icona, un símbol que ha permès unir en moments puntuals desenes d’artistes de diferents disciplines en allò que pot semblar una anada de la bola però que, ben mirat, és una catarsi col·lectiva que ha permès obrir el món de l’art a nous públics.

Fa quatre anys lo dissenyador gràfic tarragoní Òscar Vives va catapultar la mona Micaela a l’esfera pública i la va convertir en un personatge famós amb vida pròpia i fanpage a Facebook, on los seguidors poden conèixer la vida social de la Micaela i fer-se fotos amb ella per penjar-les a les xarxes. Lo punt àlgid de tot plegat va ser l’organització, a finals del 2014, d’un gran esdeveniment: una boda entre la Micaela, de Tarragona, i el mono de l'Anís, de Badalona, un esdeveniment d’alta volada que emulava, en una escala més reduïda, lo casament entre l’estàtua de la Llibertat i la de Colom, impulsat per l’artista Antoni Miralda. La boda entre els dos primats se va convertir en una performance multitudinària que va aplegar desenes d’actes commemoratius (desfilada, regals de noces, ofrenes, vestits de núvia i lectures de poemes, entre moltes altres activitats), lo suport actiu de més de 200 artistes i l'assistència de més de 2.500 persones al casament a la platja de Badalona.

Ara, dos anys i mig després, Lo Pati agafa el testimoni d’aquella catarsi artística per donar-li continuïtat dins un marc genuïnament ebrenc. Fent càlculs, dos anys i mig en la vida d'un primat equivaldrien a 25 en la vida d’una persona, i per això ara toca celebrar les noces d’argent: dissabte 25 de març arriba la mona a Terres de l'Ebre i un seguit d'activitats per celebrar-ho: arribada a Amposta (entrada pel Pont Penjant a les 18:00, amb carrossa, comparses, diables i capgrossos, entre altres), Sant Carles de la Ràpita (12:00, on assistirà a la Diada del Vermut i li cantaran una jota en lo seu honor) i Poblenou del Delta (14:00, amb una paella popular), i acabarà al Centre d’Art a les 19:15 amb actuacions i una exposició d’objectes i regals de noces de la boda, vestits i joies entre altres, que es van realitzar quan la boda de fa dos anys i mig, a més de les peces d’art que han creat diversos artistes del territori per a l’ocasió.

Serà tota una jornada performativa i festiva que començarà a les 10:00 a Tortosa, en una visita prèvia, i acabarà a la nit i que ha aconseguit involucrar diversos col·lectius, entitats i artistes tant de les Terres de l’Ebre com de Tarragona i la resta del país.

També està en marxa un concurs fotogràfic a Instagram per imatges que reflecteixin els actes organitzats amb motiu de la celebració de les Noces d’Argent de Micaela. Convocat per Club de Fans de la Micaela (@micaelasfanclub), Instagramers de Terres de l’Ebre (@igersebre) i Instagramers de Tarragona (@igersTGN), les fotografies que vulguen entrar a concurs s’hauran de relacionar amb els actes d’esta jornada i/o l’exposició i s’hauran de publicar amb les etiquetes #micaelasfanclub #micaelassilverwedding #igersebre #igerstgn #lopati . L'11 d’abril se comunicarà el nom de les tres persones guanyadores.

Apunteu la data i els horaris: dissabte 25 de març, arribada de Micaela i sèquit pel Pont Penjant d'Amposta. L'exposició al Centre d'Art estarà fins al 9 d'abril.

 

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024