Buscador
Lo Pati
We are drone, un concert a 14 mans
Arxiu

We are drone, un concert a 14 mans

La joint venture de CrossingLines i Frames Percussion, segona data del cicle OUT. SIDE a Amposta

3 de juny, 20:00h

Lo Pati - Centre d'Art


En los últims anys, los centres d’art han complementat la seua activitat d’exhibició i producció amb propostes vinculades a llenguatges més experimentals, ja siguen de caràcter visual, sonor, literari o corporal. Diversos centres s’han interessat a donar suport a creadors i intèrprets del que anomenem “noves músiques” i crear escenaris que fassen possible la seua visibilitat i expansió. Estes músiques són encara massa escasses en lo nostre ecosistema cultural i el seu component experimental encaixa perfectament amb los objectius dels centres d’art, sensibles als nous llenguatges contemporanis. Arts Santa Mònica (Barcelona), Tecla Sala (L’Hospitalet de Llobregat), La Panera (Lleida) i Lo Pati s’han coordinat per a la creació del cicle OUT.SIDE perquè, escampat pel territori, promogue i done visibilitat a estes noves propostes sonores.

Comissariada per Luis Codera Puzo, la programació de cada concert ha estat concebuda tenint en compte els particulars espais on tenen lloc. La realització d’activitats musicals als centres d’art planteja reptes i diferències a les habituals sales de música: ni l’acústica, l’entorn visual, la relació entre públic i els músics i ni tan sols la manera d’escoltar són les mateixes, elements que fan que els projectes del cicle siguen experiències sonores úniques. Lo Pati acollir la segona actuació del cicle, la proposta irrepetible de CrossingLines i Frames Percussion, We are drone (dissabte 3 de juny, 20:00h)

 

DISSABTE 3 DE JUNY, 20:00h. WE ARE DRONE. Destacats músics de CrossingLines i Frames Percussion proposen una experiència acústica única, amb una atípica formació de percussió, teclats, samplers i sintetitzadors modulars. Lo fenomen de la música drone està experimentant una renovada empenta en los darrers anys. Sota esta nomenclatura s’engloben propostes sonores que consistixen en mantenir diverses notes, acords, masses sonores o textures al llarg del temps. 

Lo concert s’inicia amb la peça Schraffur del compositor suís Fritz Hauser. La peça està construïda a partir de fregar un gong amb diferents baquetes de diversos materials en diferents parts de l’instrument. Esta aparent simplicitat dóna lloc a multitud de matisos i variacions sonores. Seguidament i sense interrupció, lo grup realitza un drone basat en diverses situacions sonores organitzades prèviament que aniran modificant-se molt lentament a partir de la direcció de Luis Codera Puzo, director de CrossingLines, en una proposta que està pensada per mesclar-se amb los espais on té lloc; ser una presència tan real com les parets i el sostre de les sales, una massa sònica imponent i aclaparadora que atrape i envolte els visitants del centre.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024