Buscador
Lo Pati
Presentació
Presentació

Presentació


Lo Pati, Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, amb seu a Amposta, vol ser el nucli catalitzador de les iniciatives i els projectes en matèria d'arts visuals portats a terme a les comarques del Montsià, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i la Terra Alta. La tasca del centre contempla programes de difusió, formació, producció, col·lecció i arxiu, d’acord amb el que representa formar part de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya. La singularitat del projecte s’articula a partir de la relació entre art i natura.

Les Terres de l’Ebre històricament ha estat un territori on la confluència de paisatges singulars (lo riu, lo delta, els ports i la mar) ha generat una cruïlla de pas i de contacte entre cultures. La centralitat del riu Ebre el fa, des de sempre, motor del comerç i l’agricultura i, avui dia, recurs per al lleure. Per això es proposa recollir el llegat simbòlic del riu com a nexe entre els diversos territoris que travessa, no tan sols com espai de desenvolupament socioeconòmic, sinó també com a lloc de trobada i intersecció cultural. Parlem d’una frontera natural que no és viu com un límit impermeable, sinó com una zona porosa d’intercanvi d’informació i negociació d’identitats. D’aquí neix la noció de cruïlla entre cultura, natura i paisatge com a espai de singularitat i àmbit d’especialització cap on vol dirigir-se el centre d’art.

Lo centre d'art està ubicat al cor de la ciutat d'Amposta on antigament s'emplaçava el pati de les escoles públiques, i aquesta referència explica l'origen de la marca "Lo Pati". Lo centre disposa d'una superfície expositiva. fixa de 584 m2.


Lo centre també disposa d’una residència per artistes ubicada a Balada, al cor del Delta.

Comparteix a

Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024