Buscador
Lo Pati
Programació 2022
Notícies

Programació 2022

Lo Pati presenta nova programació per consolidar-se com a catalitzador de l'art contemporani a l'Ebre

2022.

Centre d'Art Lo Pati.


► Alba G. Corral, Ruben Grilo i una nova edició de la Biennal d'Art Ciutat d'Amposta són els caps de cartell d'una programació eclèctica que posa el focus en la relació entre l'art contemporani, el paisatge i el territori

► El centre d'art estrenarà nou espai expositiu a la façana de l'edifici i es materialitzarà amb una pantalla led de gran format amb programació pròpia. També s’ha previst la celebració dels 10 anys de la residència d'artistes Lo Baladre

► Els darrers cinc anys —i malgrat l'esclat de la pandèmia el 2020— el nombre anual de visitants a Lo Pati ha passat de 5.196 a 13.597, una xifra que representa un augment de més d'un 150%. Un creixement que en menor mesura també s'ha notat en les consultes al web i la interacció als perfils de xarxes socials.

 

EXPOSICIONS

Aquest mes de febrer Lo Pati Centre d'Art de les Terres de l'Ebre ha donat el tret de sortida a la programació 2022 amb l'exposició Soc una cadena binària, soc pur artifici, de l’artista visual Alba Corral, considerada una de les referents internacionals de l'art generatiu mitjançant programari. La mostra, que es podrà visitar fins al 30 d’abril, inclou obres de nova producció  i també recupera algunes de les seves peces més representatives. + INFO

La segona exposició de la temporada es podrà visitar del 28 de maig al 31 de juliol. Ruben Grilo —que treballa l'escultura, l'animació digital i les instal·lacions sonores— inaugurarà una mostra de nova producció comissariada per Marc Navarro. Grilo és un artista difícil de classificar que parteix d’una anàlisi de les estructures mentals i en modifica el funcionament de manera que les pautes de recepció del públic queden suspeses. L'artista qüestiona la capacitat d’atenció i els mecanismes i consensos que condueixen la nostra experiència.

Entre agost i setembre, la seu de Lo Pati acollirà una de les exposicions de l’Eufònic Festival. A més, el centre presentarà diverses instal·lacions en espais singulars de les Terres de l’Ebre, fruit de la convocatòria de residència d’artistes Eufònic-Lo Pati. Com a tancament de la temporada d'exposicions, el 5 de novembre, es donarà el tret de sortida a una nova edició de la Biennal d’Art Ciutat d’Amposta (BIAM). El certamen es va iniciar el 1989 i ha esdevingut un potent aparador de la creació emergent al país.  

 

ACTIVITATS

El 5 de març a les 18h, els Cinemes Amposta acolliran la projecció de Història potencial de Francesc Tosquelles, Catalunya i la por, una pel·lícula dirigida per Mireia Sallarès i escrita amb Joana Masó, en la qual Lo Pati hi ha participat com a centre productor. El film bascula entre el documental experimental i la ficció especulativa i explora la figura del psiquiatre català Francesc Tosquelles (1912 - 1994).

L'agenda es completa amb Ports, Natura i Art, el certamen d'intervencions artístiques al Parc Natural dels Ports que se celebrarà el 15 de maig, i que enguany arriba a la setena edició. A l'octubre la música contemporània més experimental tornarà a sonar a Lo Pati, que per setè any consecutiu se suma al cicle de concerts OUT·SIDE coproduït amb el Santa Mònica de Barcelona i el Tecla Sala Hospitalet de Llobregat i mateix Centre d'Art Lo Pati. A més, al llarg de l'any, continua el programa educatiu L’aula al pati, amb una proposta que pretén explorar les pedagogies que es despleguen fora de l’espai regulat de l’aula i copsar les possibilitats de producció cultural que es deriven de portar l’aula a un centre d’art.

 

FESTIVALS

A principi de juliol, Lo Pati acollirà una nova edició de mónFILMAT – Festival internacional de cinema i paisatge, un certamen en el qual la creació s’enfronta al paisatge com a un element viu, sigui com a protagonista o com a punt de partida de la trama. El programa de festival també inclou Encontres aproximatius de postbouesia, un festival poètic i performàtic que partiex de la relectura dels elements de la cultura popular i de l’entorn rural i urbà. Del 24 al 27 de novembre se celebrarà Femme in Arts. El festival comissariat per Anna Zaera proposa diverses manifestacions artístiques per obrir un espai per al debat i la reflexió al voltant del fenomen de la violència contra les dones.

 

NOUS PROJECTES

Aquest 2022, Lo Pati estrenarà nou espai. Estarà ubicat a la façana de l'edifici i es materialitzarà amb una pantalla led de gran format que trencarà la barrera del cub blanc i convertirà la plaça Mari Chordà en protagonista activa de la programació. Aquesta pantalla serà un espai alternatiu a la sala interior i tindrà programació pròpia, amb projectes comissariats i produïts per aquest side especific.

D'altra banda, l'equip de Lo Pati està treballant en la celebració dels 10 anys de la residècia d'artistes Lo Baladre, ubicada al nucli de Balada, entre Amposta i Sant Jaume d'Enveja, en ple Delta de l'Ebre. Finalment, la direcció del centre està redactant un nou Pla d'Accessibilitat, que més enllà de l'eliminació de les barreres arquitectòniques, faci accessible la cultura i les arts visuals a tots els col·lectius. Per això es treballa per adaptar el web i els continguts expositius amb la finalitat que les persones amb qualsevol mena de discapacitats físiques, visuals, auditives i intel·lectuals puguin gaudir de la programació artística.

 

MÉS VISITANTS, MÉS SEGUIDORS

Malgrat que els darrers dos anys l'esclat de la pandèmia va obligar a restringir i alterar la programació de Lo Pati, el centre gaudeix de bona salut i manté un creixement constant de visitants. Els darrers cinc anys el nombre anual de visitants ha passat de 5.196 a 13.597, una xifra que representa un augment de més d'un 150%. Aquest creixement —tot i que en menor mesura— també s'ha notat en la interacció i el seguiment dels perfils de xarxes socials i en les consultes al web (que enguany es redissenyarà per optimitzar-ne les funcionalitats).

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Programació 2024
Notícies
Any 2024.
Programació 2024
Ampliar
Premi ACCA
Notícies
Març de 2023.
Premi ACCA
Ampliar
Col·lecció Nacional d'Art Contemporani
Notícies
2023.
Col·lecció Nacional d'Art Contemporani
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari de pasqua 2024:

Divendres Sant d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, dissabte d'11:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00, diumenge d'11:00h a 14:00h.
Dilluns de Pasqua tancat.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024