Buscador
Lo Pati
Això no és un simulacre
Això no és un simulacre

Això no és un simulacre

Una acció per desenvolupar la confiança en un mateix i en el grup a partir de la temàtica proposada i una metodologia basada en els processos de creació col·lectiva de l’art contemporani.

Curs escolar 2022 - 2023.

Centre d'Art Lo Pati


L’art ens ajuda a tenir una visió crítica del present i ens planteja interrogants que al mateix temps ens anima a respondre. Des del Centre d’Art Lo Pati creiem que l’art contemporani és una eina educativa que té com a objectiu integrar socioculturalment.  Per aquest motiu creiem que l’art, i en general la cultura, és una bona eina per aprendre a comunicar-se i entendre el món que ens envolta així com obrir-nos als altres i a nosaltres mateixos.

 

Des de Lo Pati treballem conjuntament amb centres educatius del territori i amb l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta per a dur a terme les activitats educatives Això no és un simulacre.

 

Això no és un simulacre és el projecte educatiu destinat a joves i adolescents estudiants del territori que imparteix l’artista Maria Pons.

Són activitats que es duen a terme al interior del centre d’art i que estan destinades a la creació de projectes artístics. Es basa amb la creació col·lectiva d’accions artístiques a partir dels continguts que proposa un grup de joves i adolescents, des de l’imaginari personal a l’imaginari col·lectiu i per mitjà de les metodologies pròpies de l’art contemporani (visual i escènic) amb l’objectiu de millorar algun aspecte de la seva realitat immediata.

 

Es desenvolupa al llarg de set seccions que es realitzen durant el curs acadèmic 2018- 2019. A les seccions, que tenen una durada d’una hora i mitja, els grups que participen s’enfronten per primera vegada a un procés de creació d’aquestes característiques.

 

La dificultat està servida però al mateix temps és engrescadora i malgrat que cada un dels projectes es van definint i formant a cada sessió, ho fem a partir d’un calendari on es succeeixen les següents fases: creació, producció, presentació i avaluació d’una estructura de continguts a partir de quatre grans blocs per facilitar l’estat físic, mental i emocional dels participants:

  • La confiançaindividual i amb el grup.
  • La capacitat críticavers un mateix i l’entorn; polític, social, natural...
  • La creativitat.
  • La capacitat d’acció o reaccióvers la realitat immediata.

 

D’aquesta manera, és el grup el que defineix la tesi del seu projecte, el format o formalització de l’acció artística i el context en què serà presentada al públic, determinat al mateix temps el seu públic potencial.

 

Per tant veurem com es van definint i prenent forma els projectes sessió rere sessió. Cada grup li imprimeix la seva empremta i cap no és igual, ni evoluciona al mateix ritme, ni de la mateixa manera, cada projecte és un gran misteri i descobrir-lo forma part del procés de creació.

 

En l’actualitat hi participen dos centres educatius del territori i un col·lectiu de joves usuaris del programa SIS Joves (Servei d'intervenció Socio-educativa) que ofereix serveis socials de l’Ajuntament d’Amposta. Aquesta col·laboració conjunta entre les dues àrees municipals està permeten que una mitja de nou nois i noieses en situació de risc disposin d'un espai per a la millora de les expressions emocionals mitjançant la creació.

L’equip educatiu del SIS al final del programa farà una valoració, però fins al moment tant els participants com l'equip educatiu del SIS afirmen: “estem vivint aquest programa com una gran oportunitat d'apropar l'art i la creació a tothom i alhora oferir als joves participants noves eines i espais creatius i d'expressió”.

 

Això no és un simulacre és un projecte on hi ha poc a dir i molt a fer, viure i conèixer, si sou un centre educatiu i esteu interessats en aquest projecte us podeu ficar en contacte amb comunicacio@lopati.cat.

 

 

Comparteix a

Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024