Buscador
Lo Pati
Nuno Vicente: "El ornitólogo amador".
Residència

Nuno Vicente: "El ornitólogo amador".

El artista visual proposa realitzar un audiovisual que explora el paisatge del Delta des de la poètica de l’extinció. El projecte es presentaran en el marc del festival Eufònic les últimes setmanes del mes d’agost.

Del divendres 21 d'agost a les 19:00h. fins al 30 d' agost.

Oficina de Turisme d'Amposta.


Nuno Vicente per a Eufònic es diu L’ornitòleg amateur i fusionarà en un mateix espai expositiu un vídeo poètic filmat aquests dies al delta de l’Ebre amb una instal·lació de branques mortes dipositades pel temporal Glòria a diferents punts del litoral de l’Ebre. A aquestes branques els ha acoblat amb corretges uns altaveus que reprodueixen els cants d’ocells extingits des de fa anys a la Península Ibèrica.

El treball de Vicente està inspirat en les teories de James Lovelock, el percussor de la Teoria Gaya, que defensa que el planeta és un gran organisme viu on tot està connectat i el que passa a un lloc té conseqüències en un altre. Una teoria que amb els efectes del canvi climàtic ha guanyat pes a nivell planetari. “M’interessa tot allò que està en vies d’extinció”, assenyala Vicente per qui l’home actual tendeix a mirar la natura des de fora com si no formés part d’ell mateix. D’aquí que el seu projecte posi el focus en la figura de l’ornitòleg, algú que s’apropa a la natura, o en aquest cas a les aus, no només des d’un punt de vista científic sinó també des d’un punt de vista més emocional i més integrat en l’entorn.

Per dur a terme el seu audiovisual, aquest artista portuguès utilitza una sèrie d’objectes dissenyats per ell mateix que volen ser testimonis de la petjada humana en un futur sense humans i crear una certa ambigüitat entre allò que és passat i allò què és futur. La seua proposta es podrà veure a l’antic escorxador d’Amposta, on hi ha l’oficina de turisme, durant Eufònic 2020.

 

Horari de visites a l'Oficina de Turisme d'Amposta:

De dilluns a divendres: de 09:00h. a 14:00h.

Dissabtes: de 9:30h a 13:30h i de 16:30h a 19:30h.

Diumenges: 9:30h a 13:30h.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Real Expedición Botánica / Destierro
Residència Baladre
Real Expedición Botánica / Destierro
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024