Buscador
Lo Pati
Jaume Vidal, artista seleccionat en la 3a edició XYZ
XYZ

Jaume Vidal, artista seleccionat en la 3a edició XYZ

“Hospitalitat” guanya la votació popular d’XYZ que enguany intervindrà les torres de la Carrova i Campredó

juliol de 2017

Amposta i Campredó


Lo projecte Hospitalitat de Jaume Vidal (Amposta 1977) ha guanyat per votació popular la tercera edició de la convocatòria d’art públic i instal·lacions en espais singulars de les Terres de l’Ebre XYZ, que enguany proposa connectar i intervenir artísticament la torre de la Carrova, a Amposta, i la de Campredó, coneguda com a Font de Quinto. Dos fortificacions medievals del segle XIII situades a banda i banda del riu Ebre, que es comuniquen visualment i que formaven part d’una línia de defensa i control estratègic de tota la vall de l’Ebre.

Vidal ha aconseguit un 42% dels 2.101 vots emesos durant los dies 19, 20 i 21 de maig, tant via online a través del bloc XYZ, com presencialment en diferents espais de la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta i en los carrers principals de Campredó. La segona proposta més ben valorada pel públic ha estat Talaia de Marta Milà (Sant Pere de Ribes, 1985) i Marc Torrellas (Barcelona, 1985), amb lo 30% dels vots; i en tercera posició ha quedat Helio Data d’Esther Pizarro (Madrid, 1967), amb un 28% dels vots.

Amb Hospitalitat, Jaume Vidal vol posar en valor la missió principal de l’ordre Hospitalari de Sant Joan de Jerusalem, que tot i que se la recorda sobretot pel seu caràcter bèl·lic i defensiu, la seua funció més important era la d’acollir i auxiliar els pelegrins. Partint d’esta reflexió l’artista proposa, d’una banda, utilitzar la torre de la Carrova com allotjament –l’ha donat d’alta a booking.com per tal que els usuaris puguen fer reserves com si fos un hotel per passar-hi la nit de forma austera- i, per una altra, obrir al públic en horari laboral la torre de Campredó, amb una taula i un ordinador connectat a la web de l’ICS a l’interior per tal que els visitants hi puguen fer gestions. 

La inauguració de la intervenció guanyadora es farà el dissabte 15 de juliol.

Comparteix a

Altres activitats Altres activitats
Anaisa Franco - Cosmic Eye
XYZ
Del 9 de febrer fins a mitjans d'abril de 2024.
Anaisa Franco - Cosmic Eye
Ampliar
Àlvar Calvet a XYZ 2021
XYZ
Instal·lació el dijous 15 de juliol a les 10h
Àlvar Calvet a XYZ 2021
Ampliar
Guanyador XYZ 2021
XYZ
Segona quinzena de Juliol de 2021.
Guanyador XYZ 2021
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024