Buscador
Lo Pati
Cloenda " Treballs. Sense compensació" de Carles Guerra
Exposiciones

Cloenda " Treballs. Sense compensació" de Carles Guerra

Un conversació  entre els artistes Carles Guerra i Perejaume servirà de cloenda i presentació de la publicació editada en motiu de l’exposició “treballs. Sense compensació”.

Dissabte 19 de gener de 2019 a les 19:00 hores.

Centre d'Art Lo Pati


A Carles Guerra i Perejaume els uneix la seva professió i  una amistat que perdura al llarg dels anys. La figura de la mare de déu és la que ens aquest cas ens serveix de nexe d’unió ja que Guerra va partir d’aquesta concepció per a crear l’obra  "Model per a la reconstrucció d'una pintura" que es pot veure a l’exposició “Treballs” i Perejaume acaba de publicar el seu últim llibre titulat “Treure una mare de Déu a ballar”,  a Galaxia Gutenberg.

L’any 2010 Perejaume va sortir del MNAC amb una mare de déu del segle XIII i va emprendre un viatge a peu que va durar onze dies. D’aquesta experiència n’ha tret un assaig que alhora és una crònica i un poema en prosa.

L’obra de Carles Guerra són dues plataformes negres, de 2 per 2 metres que darrere tenen un vidre amb les mateixes dimensions amb una taca. L’obra no només era l’obra acabada, era el fet de treballar al taller, d’acoblar la imatge de la taca de pintura havia manllevat de Francis Picabia, on deixava caure una gota de tinta, cosa que creava un camp d’esquitxos que es titulava La Sainte Vierge (La santa Verge, 1920). L’aura de la part posterior tracta de la importància de la dona, d’allò femení a l’hora de comprendre el canvi entre allò que és productiu i allò que no ho és. Aquesta “santa Verge” que queda al darrere per a l’artista també és un emblema d’una feminitat que encara avui dia ens serveix com a pauta per alliberar-nos de productivitats heteronormatives, associades a la masculinitat.

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Energia submergida, Presentación del catálogo, mesa redonda y visita guiada.
Exposiciones
Dissabte 27 d'abril a les 18:00h.
Energia submergida, Presentación del catálogo, mesa redonda y visita guiada.
Ampliar
Paula Artés, Energia submergida
Exposiciones
Hasta el 9 de junio de 2024.
Paula Artés, Energia submergida
Ampliar
Playmodes, FORMS - Música Visual Generativa
Exposiciones
Del 11 de noviembre de 2023 hasta el 21 de enero de 2024.
Playmodes, FORMS - Música Visual Generativa
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario de Pascua 2024:

Viernes Santo de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, sábado de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, domingo de 11:00h a 14:00h.
Lunes de Pascua cerrado.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024