Buscador
Lo Pati
Convocatòria DAR (Dones Artistes Rurals)
Convocatorias

Convocatòria DAR (Dones Artistes Rurals)

EL PROJECTE DONES ARTISTES RURALS S’ESTÉN A TOTES LES TERRES DE L’EBRE

Fins al 13 de març de 2023.


El Projecte DAR (Dones Artistes Rurals) ha decidit ampliar la convocatòria de la comarca del Baix Ebre a Totes les Terres de l’Ebre durant dues setmanes més.

Clara Albacete, la directora de DAR ha manifestat “Hem rebut sol·licituds d’artistes d’altres municipis de Terres de l’Ebre i hem considerat que té molt més sentit realitzar una convocatòria que s’estengui a tot el territori. D’aquesta manera arribem a més artistes i es dona més oportunitats. Al cap i a la fi, aquest és el nostre objectiu i el que li dóna sentit al nostre treball”

La missió d’aquesta iniciativa és visibilitzar les creadores que desenvolupen contingut d’art contemporani. El projecte és un programa pioner, nascut l’any 2020 i que treballa per oferir formació, difusió i crear xarxa entre dones artistes que treballin fora dels àmbits urbans, a través d’una plataforma que permet visibilitzar les seves creacions i promocionar les col·laboracions i projectes comunitaris.

El projecte de l’associació Tectònica Cultural amb la col·laboració d’Art Sostenible, forma part de la programació del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb el Centre del Carme Cultura Contemporània, i ara, per primer cop des de la seva creació, s’impulsarà a Catalunya, a les Terres de l’Ebre i de la Conca de Barberà.

DAR és finançat pels fons europeus Next Generation i compta també amb el suport de la Diputació de Tarragona.

 

Per altra banda, són diverses institucions qui ho secunden com el Ministeri de Cultura i la Xarxa Rural Nacional. L’Associació d’Artistes Visuals de la Comunitat Valenciana va reconèixer la seva labor amb el lliurament de Reconeixements 2022. I es troba també en la llista dels millors projectes de cultura en el medi rural 2022 de l’Observatori de Cultura de La Fàbrica.

Les dones inscrites en la convocatòria, que finalitza el 13 de març, formaran part de la plataforma de Dones Artistes Rurals i durant aproximadament 4 mesos podran obtenir formacions sobre el funcionament del mercat artístic, com gestionar i promocionar la seva obra, conèixer recursos culturals i impulsar projectes col·laboratius amb altres dones artistes. A la convocatòria hi poden participar dones que treballin en l’àmbit de l’art contemporani, a través de diferents disciplines com el dibuix, la pintura, gravat, serigrafia, escultura, fotografia, videoart, art urbà, graffiti, performance... I que s’hi dediquin a temps complet o parcial .

La presentació pública final al Centre d’art Lo Pati en Amposta  el dia 21 de juny. Les persones interessades en participar en el projecte es poden inscriure a través del web www.proyectodar.es  fins al 13 de març.

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Convocatoria Eufonic / Lo Pati
Convocatorias
Hasta el 11 de febrero de 2024.
Convocatoria Eufonic / Lo Pati
Ampliar
Convocatoria de Intercambio entre Lo Pati i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona.
Convocatorias
Del 16 de octubre al 14 de noviembre de 2023.
Convocatoria de Intercambio entre Lo Pati i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona.
Ampliar
Proyecto seleccionado en la Convocatoria para artistas y comisarios en Licenza, Roma.
Convocatorias
Septiembre, octubre y noviembre 2023.
Proyecto seleccionado en la Convocatoria para artistas y comisarios en Licenza, Roma.
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario Navidad 2023, Lo Pati cerrará los siguientes días:

24, 25, 26 y 31 de diciembre de 2023. 1, 5 y 6 de enero de 2024.
El resto de los días abrirá de miércoles a sábado de 17:00h. a 20:00h. Domingos de 11:00h a 14:00h

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024