Buscador
Lo Pati

Irradiador

Irradiador
L'Irradiador és un servei per a professionals de les arts visuals que reuneix dossiers d'una selecció de 108 artistes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El projecte vol fomentar un espai de comunicació i intercanvi entre els artistes, el públic i els altres agents culturals.

Donar visibilitat als artistes plàstics i visuals del territori. Aquest és l'objectiu amb el qual, l'any 2012, es va crear L'Irradiador, impulsat pel Centre d'Art de Tarragona i Lo Pati, Centre d'Art Terres de l'Ebre. El projecte va reunir un directori amb cinquanta-dos artistes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, amb la intenció d'enfortir el context cultural local i afavorir un marc de creixement i consolidació professional pels creadors.

Ara, més de deu anys més tard, el projecte s'ha actualitzat amb l'objectiu de confirmar l'excel·lència i el bon nivell de les propostes artístiques existents a les nostres comarques i oferir un marc de visibilització adequat.

Artsud - Associació d'Artistes Visuals Comarques del Sud, el Centre d'Art Lo Pati d'Amposta i Mèdol, Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona, amb l'assessorament d'artistes de referència al territori, han fet un nou mapatge de l'ecosistema artístic de la demarcació i han incorporat cinquanta-sis nous artistes a la base de dades a través d'un comitè que s'ha encarregat de validar la trajectòria professional dels candidats. En total, doncs, es podran consultar cent vuit perfils.

L'objectiu és fomentar un espai de comunicació i intercanvi entre els artistes, el públic i altres agents culturals de les arts visuals contemporànies i vol esdevenir una marca visible incorporada en la programació dels centres i les institucions culturals, tant del territori com de fora de la demarcació. Per això, el projecte anirà acompanyat d'accions, trobades i estratègies de difusió com entrevistes i col·laboracions als mitjans especialitzats.
L'actualització del directori ha permès conèixer nova informació clau del sector, com el nombre d'artistes residents a l'estranger (més del 10%), les xifres de gènere (el 40% són dones) o el nombre d'artistes presents a les col·leccions (40% aproximadament). Aquestes xifres serviran també per a reflexionar sobre els reptes del sector referents a la diversitat en la representació d'artistes tenint en compte criteris d'interseccionalitat i l'existència de diferents discriminacions estructurals tant al món de l'art, com a la resta de la societat.

En la primera edició la comissió va estar conformada per: Leonardo Escoda, Aureli Ruiz, Frederic Montornès, Cèlia del Diego i Blai Mesa. L'actualització del 2023 l'ha dut a terme la comissió formada per Ariadna Parreu, Maite Serna, Antònia Ripoll, Darío Cobacho, Vicent Fibla i Aida Boix.
La gestió tècnica, el disseny i la comunicació ha anat a càrrec de l’Edgar de Ramon, David Bel i Bluverd comunicació. 

 

Per més informació o consultes envieu un correu electrònic a: arxiu.irradiador@gmail.com

Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario:

De miércoles a sábado de 17:00h. a 20:00h. Domingos de 11:00h. a 14:00h.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024