Buscador
Lo Pati
Femme In Arts

Femme In Arts 2020

La proposta s’ha adaptat i es durà a terme de forma telemàtica, tant les projeccions com els espectacles i debats.


Femme in Arts. Visibles a escena, el certamen de Lo Pati centre d’Art Terres de l’Ebre que posa el focus en la violència masclista contra les dones, tira endavant i manté la programació prevista abans que entrés en vigor l’actual situació d’estat d’alarma. Això sí, s’ha adaptat a les circumstàncies i totes les activitats es duran a terme de forma telemàtic. 

La quarta edició Femme in Arts tindrà lloc del 25 al 29 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra la Dona, el 25 de novembre, i abordarà sense complexes el tema de la sexualitat femenina.

Com en edicions anteriors es busca donar eines al públic per tal que a través de la creació artística, sigui per la via del cinema, el documental o l’espectacle, es pugui establir un debat profund al voltant, en aquest cas, de la sexualitat femenina. Com les diferents cultures i religions condicionen la sexualitat, com les dones s'apropien de la seua sexualitat i del seu cos o quins són els vincles entre violència sexual i estructures de poder. Aquestes són els subtemes que exploraran els diferents llargmetratges i actuacions que s’han programat, molts d’ells amb col·loqui online inclòs.


Així, s’ha buscat reforçar el protagonisme dels dos espectacles previstos, Una llum tímida, de La Cicatriz; i Catalina, del col·lectiu Iniciativa Sexual Femenina, a través del debat posterior amb col·lectius de les Terres de l’Ebre, com ara LGTeBre. El primer espectacle és un musical que busca dignificar el passat de dos dones lesbianes que van patir la repressió franquista; i Catalina és una peformance que explora, a través de la dansa contemporània, les violències i control patriarcal al voltant de la sexualitat. Tots dos espectacles s’adaptaran per ser enregistrats i poder-los emetre a través de les xarxes socials i la pàgina web de Lo Pati, la qual cosa permetrà arribar a un públic més ampli. També s’ha programat un col·loqui virtual amb Mireia Sallarès, la directora de Las muertes chiquitas, un llargmetratge de cinc hores que es projectarà tot sencer dins Femme in Arts 2020 i que inclou entrevistes a més de 30 dones de Mèxic de diverses edats, estrats socials, professions i religions que expliquen, entre molts altres continguts, com arriben a l’orgasme. En aquest col·loqui amb Mireia Sallarès intervindran dones del col·lectiu FemLab impulsores del projecte Misogidramina 50mg.

Els altres films programats en l’edició d’enguany són Placer femenino, de Barbara Miller que narra les experiències de cinc dones de diferents religions que lluiten per l’alliberament sexual; Agua Sagrada, d’Olivier Jourdain que introdueix l’espectador en l’univers del plaer femení a través d’un programa de ràdio a Ruanda; i Touch me not, d’Adina Pintilie, un film entre el documental i la ficció que dissecciona els misteris del sexe a través de tot un mosaic de personatges que lluiten contra els complexes i les barreres mentals. Tota la programació es podrà seguir per les xarxes socials i la pàgina web del Centre d’Art Lo Pati.

Femme in Arts. Visibles a escena està coorganitzat per Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre i de les àrees de Drets Socials i Ciutadania de l'Ajuntament d'Amposta, el Servei d’Informació i Atenció a les dones del Consell Comarcal del Montsià (SIAD) i el Servei d’Intervenció Especialitzada de les Terres de l’Ebre (SIE) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que gestiona la Fundació Montsià. També compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones.

 

Comparteix a

Altres edicions Altres edicions
Femme In Arts 2022
Femme In Arts
Del 24 al 27 de Novembre de 2022.
Femme In Arts 2022
Ampliar
Femme in Arts 2021
Femme In Arts
Del 25 al 28 de novembre
Femme in Arts 2021
Ampliar
Femme In Arts 2019
Femme In Arts
Del 21 al 24 de novembre de 2019.
Femme In Arts 2019
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horari:

De dimecres a dissabte de 17:00h. a 20:00h. Diumenges d'11:00h. a 14:00h.

Segueix-nos a:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organitza

Ajuntament d'Amposta logo

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Subscriu-te al butlletí

LO PATI 2024