Buscador
Lo Pati
Joan Morey "Cos Social"
Exposiciones

Joan Morey "Cos Social"

“Cos social [Lliçó d’anatomia]” de Joan Morey enceta el programa d’activitats de Lo Pati 2019

Del 16 de febrer al 14 d'abril de 2019.

Centre d'Art Lo Pati


La construcció social del cos humà en la cultura contemporània occidental i la seua expressió culminant que seria la performance artística a través del cos, és la reflexió que proposa Joan Morey (Mallorca, 1972) en Cos social [Lliço d’anatomia], el projecte guanyador de la tercera Edició del Premi de Videocreació, coproduït entre la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, l’Arts Santa Mònica, el Departament de Cultura i LOOP Barcelona.

La proposta de Morey s’inspira en les lliçons d’anatomia de la pintura del Renaixement i el barroc per analitzar la gramática de la perfomance i ho fa a través de la vídeo-creació recreant en format vídeo el que seria una d’aquelles lliçons sobre anatomia humana.

L’artista crea i filma una performance a partir d’un model real a qui col·loca damunt d’una taula de dissecció envoltat de presumptes metges i estudiants que l’analitzen de fora cap a dins. Els altres protagonistes d’aquesta perfomance són la càmera que filma l’acció i l’escenari on es desenvolupa tot: La Sala Gimbernat de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, una sala dedicada a l’estudi quirúrgic des de l’any 1762 a Barcelona i que està considerada una de les instal·lacions més ben conservades d’Europa. Morey dota aquesta gravació d’efectes tridimensionals a través dels altres elements que integren l’exposició, des del propi espai on es projecta el vídeo, emmarcat amb cortines de cotó blanc, fins a taules de dissecció o la maqueta de l’amfiteatre on es desenvolupa l’acció.

L’individu com a instrument social, el cos esdevingut objecte i el lloc que ocupa al món, els efectes del poder sobre l’home o els efectes dels afectes sobre el cos, són altres dels terrenys pantanosos per on s’escola Morey en aquesta mostra trencadora que s’inaugurarà dissabte, 16 de febrer a Lo Pati.

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Paula Artés, Energia submergida
Exposiciones
Del 2 de marzo al 5 de mayo de 2024.
Paula Artés, Energia submergida
Ampliar
Playmodes, FORMS - Música Visual Generativa
Exposiciones
Del 11 de noviembre de 2023 hasta el 21 de enero de 2024.
Playmodes, FORMS - Música Visual Generativa
Ampliar
Oscar Martín, Meta Music Machines
Exposiciones
Del 24 de agosto al 17 de septiembre. Inauguración 24 de agosto a las 19:00h.
Oscar Martín, Meta Music Machines
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario de Pascua 2024:

Viernes Santo de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, sábado de 11:00 a 14:00 y de 17:00 a 20:00, domingo de 11:00h a 14:00h.
Lunes de Pascua cerrado.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2024