Buscador
Lo Pati
La Façana

Hamill Industries, Slow Violence

Una reflexió sobre la transformació geològica i la destrucció d'ecosistemes vius, on contemplem els efectes i canvis produïts a la superfície de la Terra.

Del 21 gener al 20 març.

La Façana de Lo Pati.


Aquesta peça proposa un espai per repensar alguns dels efectes de llarga durada i formula un exercici visual sobre la transformació i destrucció geològica dels ecosistemes vius, inundant un ecosistema viu amb una mena d'erupcions radioactives.

Les condicions ambientals induïdes per l'home que causen danys activament a les persones són formes de violència lenta. Però aquest mal és lent, indefinit i sovint només perceptible en retrospectiva. No tota violència és ràpida: amagada als ulls de tota la societat, hi ha una mena de mal que es desenvolupa lentament.

El concepte de violència lenta és un terme que Rob Nixon defineix com un tipus de "violència que es produeix de manera gradual, invisible, lenta i persistent destruint i expandint-se a través del temps i l'espai".

Hem volgut crear un visual que reflexionés sobre la gran acceleració d'aquests canvis (Antropocè) i les repercussions que tenen en el clima i la biodiversitat. A partir de l'observació, d'una manera molt sensorial i tàctil, dels efectes i canvis produïts a la superfície terrestre com conseqüència de l'erosió, el desgel, el vulcanisme i les catàstrofes ambientals provocades per l'home.

Per a les transformacions geològiques, vam utilitzar principis cimàtics per crear reaccions sobre diferents materials: pols, formigó, pintura i fins i tot cendres que vam recollir del volcà de La Palma, recentment en erupció.

També hem creat frescos vius, amb plantes i fongs que creixen i col·lapsen a un ritme lent mitjançant la tècnica del time-lapse. Hem modificat un congelador industrial per crear un ambient net en el qual podríem controlar la humitat, la llum i la temperatura. A partir d'ell vam créixer els bolets que veiem créixer i decaure en els vídeos que vam produir.

Utilitzant tècniques de fotografia per capturar la llum més enllà del nostre espectre visible (UV i infrarojos) vam explorar maneres de veure complexitats, forces i fenòmens naturals que no són evidents per a l'ull humà. Hem volgut treballar aquesta tècnica per fer una mirada exploradora, profunda i conscient i fer visibles les forces invisibles de la natura, observant des d'una perspectiva diferent aquest ecosistema que ens envolta.

Compartir en

Altres activitats Altres activitats
Anna Carreras, Bancals
La Façana
Del 20 de noviembre de 2023 al 21 de enero de 2024.
Anna Carreras, Bancals
Ampliar
LIA, Fluctus
La Façana
Del 21 de septiembre al 20 de noviembre de 2023.
LIA, Fluctus
Ampliar
Max Hattler, Serial Parallels
La Façana
Del 21 de julio al 20 de septiembre.
Max Hattler, Serial Parallels
Ampliar
Lo Pati

Lo Pati Centre d'Art - Terres de l'Ebre
Plaça Mari Chordà, sn
977 709 400
43870 Amposta

Horario de visita

Miércoles, jueves, viernes y sábados de 17:00h. a 20:00h.
Domingos de 11:00h. a 14:00h.

Síguenos en:

Facebook logo Twitter logo Instagram logo Vimeo logo Flickr logo

Organiza

Ajuntament d'Amposta logo

Con el soporte de:

Generalitat de Catalunya logo Diputació de Tarragona logo

Suscríbete al boletín

LO PATI 2023